Er der overhovedet forskel, vil nogen nok spørge. Er det ikke lige fedt om statsministeren hedder Lars eller Mette? Og så længe DF og RV støtter begge farver delvist og leverer de afgørende stemmer, så er der også mange ting der i hvert fald på overfladen ligner hinanden.

Jeg læste lidt om Energi- og Klimapolitik forleden. Her er der godt nok en voldsom forskel. Ok, op til og efter valget er alle partier i dag jo grønne. Mere grønne end Alternativet nogensinde har været, men hvad gør man ikke for stemmer i en overophedet valgkamp. Man bliver jo sjældent straffet særlig alvorligt, for ikke at levere al den lovede politik.

Den blå regering ville gøre rigtig meget for til eksempel at mindske trafiktætheden i og omkring København. Deres bedste forslag bestod i at ville bygge flere motorveje og sænke afgifterne på mellemstore familiebiler. I min optik ville det bare give den modsatte effekt af mindre trafik, nemlig mere trafik.

Den røde regering har sat store, og forhåbentlig ikke uopnåelige mål, for trafiktætheden omkring København. Man taler for eksempel om trafikøer, som man allerede har omkring Nørrebrogade, med lukkede boligområder med kun en tilkørsel fra en større vej. Det mylder gider bilisterne ikke, så snart hopper de over i busserne – der nu kører i egne baner på Nørrebrogade med ganske få stop – eller begynder at cykle. Når folk efterhånden opdager hvor fint man kommer frem på eksempelvis elcykler, så fungerer det faktisk fint for mange.
Delebiler er også mere populært end nogensinde og den slags tiltag fungerer rigtig godt i større byer, viser også undersøgelser fra andre lande.

Så bare på det her punkt er der stor forskel på regeringerne.

Ude omkring i landet bør der dog også gøres noget. Elbiler er fremtiden, ingen tvivl om det. Men for os som dagligt har brug for at køre mange kilometer og ikke mindst i yderområderne af Danmark, er elbiler langt fra anvendelige endnu. Bare spørg Jan Gintberg, som har kørt over 10000 km. i elbil over hele landet og bittert fortryder sit køb. Der skal være ordentlig infrastruktur i opladerne før de fleste investerer i elbilerne.

Men med tiden kommer tingene. Spørgsmålet er bare om det bliver i den nuværende røde regerings tid, eller alle de gode tiltag falder til jorden igen efter næste valg. Det er jo klart op til regeringen. At bevise overfor befolkningen, at vi gjorde ret ved at stemme dem ind. Det er jo absolut ikke alle der ønsker den blå regering tilbage.

DEL

Skriv en kommentar